Google Workspace Education Beginner:
Introductie tot Google Workspace Education

2 dagen | Paramaribo | Met Certificaat | Groep: 20 personen

Leer de basis en essentiele onderdelen van Google Workspace Education als schoolteam en maak hierdoor een grote sprong naar modernisatie van uw onderwijsinstelling.

Tarief incl. BTW
USD1300,-
Trainingsvoordeel is USD400,-

Google Workspace Education Beginner:
Introductie tot Google Workspace

Het primaire doel van de Google Workspace for Education Beginners Training is om onderwijzend personeel, waaronder leerkrachten, docenten en administratieve medewerkers, bekend te maken met en hen vertrouwd te maken met de essentiële tools en functionaliteiten van Google Workspace for Education. Door middel van deze training kunnen onderwijsinstellingen hun personeel voorbereiden om optimaal gebruik te maken van het platform, wat resulteert in een naadloze overgang naar digitaal onderwijs. Dit stelt de instellingen in staat om niet alleen hun leerkrachten en docenten te ondersteunen, maar ook om een veilige en gestructureerde omgeving te bieden waarin leerlingen en studenten kunnen leren en gedijen.

De opbouw van deze training:

De Google Workspace for Education Beginners Training bestaat uit twee trainingsdagen, vier sessies, negen applicaties verdeeld over vijf modules die naadloos op elkaar aansluiten.

Gericht op het leren van de basisprincipes van Google Mail, zoals het opstellen en verzenden van e-mails, het beheren van mappen en labels, en het gebruik van basisinstellingen. Leer in slechts enkele uren de basisprincipes van Gmail beheersen, zodat je snel en efficiënt e-mails kunt opstellen, organiseren en beheren.

Gericht op het leren van basisvaardigheden zoals het maken van afspraken, het delen van agenda’s en het instellen van herinneringen. Ontdek hoe je snel en gemakkelijk afspraken kunt plannen en je agenda kunt delen, zodat je nooit meer een belangrijke gebeurtenis mist.

Gericht op het leren van basisvaardigheden zoals het plannen en deelnemen aan vergaderingen, het gebruiken van basisfuncties zoals video en audio, en het delen van schermen. Stap voor stap begeleiding om je te helpen bij het plannen en deelnemen aan vergaderingen, zodat je snel en gemakkelijk kunt communiceren met je team en klanten.

Gericht op het leren van basisvaardigheden zoals het maken en organiseren van documenten, het delen van bestanden en het werken met mappen. Leer de basisbeginselen van Google Drive en ontdek hoe je je documenten, foto’s en andere bestanden veilig kunt opslaan en delen met slechts een paar klikken.

Gericht op het leren van basisvaardigheden zoals het maken en bewerken van documenten, het werken met tekst opmaken en alinea-instellingen. Leer de basisvaardigheden van Google Docs en ontdek hoe je snel professioneel ogende documenten kunt maken en bewerken, zonder gedoe.

Gericht op het leren van basisvaardigheden zoals het maken en bewerken van spreadsheets, het invoeren van gegevens en het werken met basisformules. Stap voor stap begeleiding om je te helpen bij het maken en beheren van spreadsheets, zelfs als je nog nooit eerder met Excel hebt gewerkt.

Gericht op het leren van basisvaardigheden zoals het maken en bewerken van presentaties, het toevoegen van dia’s en tekst, en het werken met basisdia-indelingen. Leer de basisbeginselen van het maken van presentaties en ontdek hoe je met minimale inspanning maximale impact kunt bereiken.

Wil je snel aan de slag met Google Classroom? Onze beginnerstraining is speciaal ontworpen voor onderwijzers die nieuw zijn in het gebruik van het platform. Tijdens deze training leer je de basisbeginselen van Google Classroom kennen, zoals het maken van cursussen, het toevoegen van studenten, het maken en beheren van opdrachten, en het communiceren met je klas. Na afloop van deze training ben je klaar om je eerste cursus te maken en je leerlingen te betrekken bij boeiende online leeractiviteiten.

Gericht op het leren van basisvaardigheden zoals het maken van formulieren, het toevoegen van vragen en het instellen van basisinstellingen. Leer de basisbeginselen van Google Forms en ontdek hoe je snel en eenvoudig formulieren kunt maken en delen om feedback te verzamelen en informatie te verzamelen.

Wat kun je na deze training?

 1. Google Classroom effectief gebruiken om cursussen te maken, opdrachten toe te wijzen en feedback te geven aan studenten.
 2. Virtuele lessen organiseren en bijwonen met behulp van Google Meet.
 3. Lesmateriaal opslaan, organiseren en delen met behulp van Google Drive.
 4. Een gestructureerde en georganiseerde digitale leeromgeving creëren voor zowel docenten als studenten.

Wie zijn de trainers?

Onze trainers bij Suriname Cloud Services, onderdeel van Digiwijs Suriname, zijn sterk verbonden met hun vakgebied en brengen een schat aan ervaring met zich mee. Ze zijn niet alleen trainers, maar hebben ook een bloeiende carrière of onderneming buiten ons trainingsinstituut. Hierdoor zijn ze altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied en kunnen ze deze kennis direct toepassen in hun trainingen.

Onze trainers delen niet alleen theoretische kennis, maar putten ook uit praktische voorbeelden om de lesstof tot leven te brengen. Door de kleine groepsgrootte kunnen deelnemers intensief contact hebben met de trainer, waardoor er ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding.

Om de kwaliteit van onze trainingen te waarborgen, faciliteren we regelmatige ontmoetingen tussen onze trainers, waarbij ze kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Dit stelt hen in staat om voortdurend te blijven groeien en nog betere trainingen te verzorgen.

Ook na de training staan onze trainers voor je klaar. Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Onze trainers zijn beschikbaar om je verder te helpen en je te begeleiden, zelfs nadat de training is afgerond. We streven ernaar om een langdurige relatie met onze deelnemers op te bouwen en hen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling.

Mireille Lamsberg

Mireille, onze onbetwiste meesteres van de Google-domeinen, navigeert door de virtuele wolken als een ervaren piloot. Haar trainingssessies zijn als digitale achtbanen - spannend, boeiend en altijd met een vleugje humor. Als je ooit vastzit in de virtuele wildernis van Google Workspace, volg dan het vrolijke gelach van Mireille, want ze wijst je met plezier de snelste weg naar de digitale schat.

Rineshkumar Ghirao

Rineshkumar, onze Google-guru, heeft meer trucjes in zijn mouw dan er sterren zijn aan de digitale hemel. Als de Jedi-meester van Google Workspace, leert Rineshkumar je de Force van efficiëntie te beheersen. Zijn trainingen zijn als een reis door de ruimte van cloudproductiviteit, waarbij elke klik een sprong is naar een nieuwe ontdekking. Volg Rineshkumar, en je zult merken dat de digitale wereld niet langer een mysterie is, maar eerder een speeltuin vol mogelijkheden.

Otniël Perica

Otniël, onze digitale poortwachter, heeft meer wachtwoorden onder zijn hoede dan een betoverde draak kostbare schatten bewaakt. Met een glimlach die elke login-angst doet verdwijnen, is Otniël de schildknaap van onze digitale ridders, altijd klaar om gebruikers veilig door het koninkrijk van Google Workspace te leiden.

Gregory Dorff

Gregory, de architect van onze digitale kastelen, bouwt en onderhoudt de fundamenten van ons koninkrijk in de cloud. Als een moderne tovenaar van technologie, navigeert hij door servers als een virtuele ridder en zorgt ervoor dat onze systemen altijd draaien als een goed geoliede machine.

Voor wie is de opleiding Google Workspace Education bedoeld?

De training Google Workspace for Education is bedoeld voor leerkrachten en docenten op Surinaamse scholen die willen leren hoe ze effectief gebruik kunnen maken van Google Workspace tools in hun onderwijspraktijk.

Hoe ziet het programma van de training Google Workspace for Education Beginner eruit?

Sessie 1: Inloggen, Google Meet & Agenda

Deze sessie duurt maximaal 2 uur. In deze sessie worden de volgende modules behandeld:

Module 1: Inloggen & Gmail

 • Inleiding Google Workspace for Education
 • Account Activering en Inloggen op een Chromebook en Chrome
 • De Interface van Google Mail
 • Opstellen E-mail en mailen naar collega’s

Module 2: Google Agenda

 • De Interface Google Agenda
 • Behandeling basis functionaliteiten van Google Agenda
 • Opdracht: Agenda afspraak maken & updaten
 • Opdracht: Agenda afspraak annuleren

Module 3: Google Meet

 • De Interface van Google Meet
 • Organiseren van Google Meet en uitnodigen van leerlingen
 • Functionaliteiten t.b.v. de Host
 • Andere Functionaliteiten van Google Meet
Sessie 2: Google Drive, Docs & Sheets

Deze sessie duurt maximaal 2 uur. In deze sessie worden de volgende modules behandeld:

Module 4: Google Drive

 • Interface en Navigatie Google Drive
 • Instellingen van Google Drive
 • Mappen, Gedeelde Drives en Bestanden
 • Delen en Beveiligingen

Module 5A: Google Documenten

 • De Interface Google Documenten
 • Behandeling basis functionaliteiten van Google Documenten
 • Opdracht: Document aanmaken & opmaken voor samenwerking
 • Opdracht: Document beveiligen

Module 5B: Google Spreadsheets

 • De Interface van Google Spreadsheets
 • Behandeling basis functionaliteiten van Google Spreadsheets
 • Opdracht: Spreadsheet aanmaken & opmaken voor samenwerking
 • Opdracht: Document beveiligen

Module 5C: Google Presentaties

 • De Interface van Google Presentaties
 • Behandeling basis functionaliteiten van Google Presentaties
 • Opdracht: Presentatie aanmaken & opmaken voor samenwerking
 • Opdracht: Document beveiligen
Sessie 3: Google Classroom

Deze sessie duurt maximaal 2 uur. In deze sessie worden de volgende modules behandeld:

Module 6A: Google Classroom

 • Introductie Google Classroom
 • Interface en Navigatie Google Classroom
 • Aanmaken van klassen/lesgroepen in Google Classroom
 • Instellingen van klassen/lesgroepen in Google Classroom
 • Toevoegen van studenten, leerlingen & ouders en mede-docenten

Module 6B: Google Classroom Repetities & Beoordelingen

 • Vakken Aanmaken in Google Classroom
 • Reken Rubrieken Aanmaken in Google Classroom
 • Opstellen van Huiswerk, Repwerk en Toetsen
 • Beoordelen van Huiswerk, Repwerk en Toetsen
 • Hoe cijfers te exporteren uit Google Classroom
Sessie 4: Google Formulieren

Deze sessie duurt maximaal 2 uur. In deze sessie worden de volgende modules behandeld:

Module 7A: Google Formulieren

 • Introductie Google Formulieren
 • Interface en Navigatie Google Formulieren
 • Instellingen Google Formulieren
 • Toets opstellen in Google Formulieren
 • Google Formulieren koppelen aan lesgroep opdrachten en toetsen
 • Toets beoordelen in Google Formulieren
 • Beoordeling doorvoeren in Google Classroom
Belangrijk te weten

Deze Google Workspace Education Beginner training is gratis voor onderwijsinstellingen die een volledig Google Workspace Abonnement bij ons afnemen. Om de training kosteloos te ontvangen, moet deze binnen 3 maanden na het afsluiten van het abonnement worden aangevraagd en ingepland. Na deze periode geldt een het tarief voor de training.

Iets nog steeds onduidelijk?

Kijk maar bij onze veelgestelde vragen
Kan ik deze training ook online volgen?

Al onze trainingen zijn fysiek op locatie te volgen. Bij uitzondering kun je aan sommige trainingen remote deelnemen. Weten of je deze training op afstand kunt volgen? Bel ons op 597-520842 of stel je vraag via de chat.

Kan ik alle onderdelen van deze training volgen als ik nog geen ervaring heb?

Voor het volgen van onze trainingen heb je geen specifieke voorkennis nodig. Twijfel je of het niveau of de inhoud van een training aansluit bij jouw leerdoelen? Neem dan contact met ons op via 597-520842

Wat kan ik na de training(en) verwachten?

Tijdens alle trainingen krijg je concrete kennis, tips en tools aangereikt waarmee je in de praktijk direct aan de slag kunt. Die zijn per training anders. Kijk bij de training die je wilt volgen naar de leerdoelen.

Je leert natuurlijk pas écht door te dóen. Na de training ga je aan de slag met je nieuwe kennis en vaardigheden. In veel gevallen is dat genoeg, maar misschien heb je toch behoefte aan meer hulp en informatie. Kies dan voor een aanvullend coachingstraject, waarbij de trainer je nog verder begeleidt. Mail ons op [email protected]

Wat als ik na afloop van de training(en) behoefte heb aan meer begeleiding?

Je kunt kiezen voor een aanvullend coachingstraject van de trainer. Afhankelijk van je wensen is dit traject helemaal vrij in te vullen. Je plant samen met de trainer een aantal vaste momenten in waarop hij of zij langskomt of online inbelt om je verder te begeleiden. Dit kan als ondersteuning bij een project zijn of om extra te werken aan je (nieuwe) skills.

Wie is mijn trainer

Al onze trainers zijn gepassioneerde professionals, werkzaam in het vakgebied. Kijk bij de training die je wilt volgen van welke trainer(s) jij les krijgt.